به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي عليلو، با اشاره به اينکه در جلسه روز گذشته کميسيون صنايع بخشي از گزارش هيأت تحقيق و تفحص از صنعت خودروسازي قرائت شد، اظهار داشت: قرار است در جلسه فرداي کميسيون صنايع بخش ديگري از اين گزارش قرائت و سپس با رأيگيري نمايندگان مجلس گزارش تحقيق و تفحص از خودروسازان خارج از دستور در صحن علني مجلس قرائت شود.
وي با بيان اينکه در اين گزارش راهکارهاي مناسبي براي توسعه و مديريت توليد خودرو در کشور پيشنهاد شده است، افزود:در حال حاضر خودروسازان بايد به جاي درخواست کمکهاي مالي از دولت به فکر وصول مطالبات خود باشند چراکه فقط هم اکنون شرکت ايران خودرو به تنهايي ? هزار ميليارد تومان و سايپا ? هزار و ??? ميليارد تومان از افراد و يا بخشهاي مختلف طلب دارد.
عليلو اضافه کرد: با توجه به اينکه خودروسازان چنين مطالباتي را دارند تسهيلات چند ميلياردي از سيستم بانکي با بهره ?? درصد دريافت مي کنند که اين امر در افزايش قيمت تمام شده خودرو و تضييع حقوق مصرف کنندگان نقش به سزايي را ايفاء مي کند.
رئيس هيأت تحقيق و تفحص از صنعت خودروسازي با اشاره به اينکه هم اکنون خودروسازان چندين هزار ميليارد مطالبه وصول نشده دارند، تصريح کرد: ممکن است پول خودروسازان در اختيار بخش يا افرادي باشد که با رانت اين مبالغ را دريافت کرده و امکان بازپرداخت آنها وجود نداشته باشد.
عليلو در ادامه ضمن بيان اين که خودروسازان ميتوانند علاوه بر وصول مطالبات خود اموال و دارايي هاي متروکه خود را هم براي افزايش سرمايه خط توليد به فروش برسانند، گفت: در کنار اين موضوع بايد هزينه هاي سربار توليد خودرو هم کاهش پيدا کند تا در نتيجه قيمت تمام شده خودرو به صورت منطقي تعيين شود.
وي با بيان اينکه در جلسه روز گذشته کميسيون صنايع؛ نمايندگان وزارت صنعت و خودروسازان حضور داشته و اعلام اين پيشنهاد را براي توسعه صنعت خودرو منطقي دانستند، افزود: البته بايد اين نکته را متذکر شوم که مشکلات اين روزهاي صنعت خودرو مخصوص اين مقطع و مديران آن نيست بلکه حجم زيادي از معضلات صنعت خودروسازي کشور به مديريت هاي گذشته بر ميگردد.
وي تصريح کرد: در مجموع هيأت تحقيق و تفحص از خودروسازان با ارائه پيشنهادات و مشکلات صنعت خودرو به دنبال درمان اين صنعت است و خودروسازان نيز قول داده اند تا همکاري لازم را براي تحقق توسعه خودروسازي کشور بکار گيرند.
مرجع : تسنيم